Nyhetermandag 4. februar 2013
AKKAR 2.4.6 er sluppet. Denne versjonen har kun èn ny liten men svært etterpurt funksjon: nullstilling av passord.

Du finner den på Nedlastingssiden.Forresten, Akkar 3.x kommer. Sent, men godt. Bare vent. En god stund til.
Roy W. Andersen
mandag 12. april 2010
Det er no' som foregår...
Roy W. Andersen
tirsdag 11. september 2007
"I'm not dead!"

Jeg er fullstendig klar over at det har vært svært få oppdateringer den siste tiden, og at vi henger langt bak tidsskjema - i den grad et tidsskjema faktisk eksisterer - men ryktet om vår bortgang er svært... ja, ok. For å si det sånn, så er ikke prosjektet dødt, det sitter og halvsover borte i en krok, men det vil antakelig våkne opp i løpet av ikke alt for lenge smile.gif
Roy W. Andersen
tirsdag 2. januar 2007
Dessverre ser det ut som om en bug i forum-programvaren har forhindret innlegg av nye meldinger på forumet, samt at det har hindret folk i å logge ut, og også hindret bruk av admin-funksjonene.
Jeg har endret på noen av innstillingene for å komme rundt dette problemet, så forhåpentligvis fungerer alt som det skal nå.

Dersom noen synes det tok lang tid å fikse dette, så stemmer nok det, siden ingen har fortalt meg at problemet eksisterte, og jeg fant det ut selv nå nettopp (jeg poster ikke så mange nye tråder for tiden, og sjekker bare forumet hver dag for å se om noen har postet noe, og dette fungerte som det skal).
Hvis noen fremdeles har problemer med å poste innlegg eller bruke forumet på noen måte, send meg en e-post på roy (at) akkar (dot) info, og fortell meg brukernavnet ditt, så skal jeg se på det.
Roy W. Andersen
onsdag 27. desember 2006
Selv om det begynner å bli ganske åpenbart, ønsker jeg å påpeke at KALMAR (og den kommende versjonen av AKKAR) er ytterligere forsinket. Det er rett og slett ikke nok tid i hver dag til å rekke over alt, og utviklingen av AKKAR har derfor måttet stå i andre rekke en stund. Dette betyr ikke at det ikke er noe fremgang, det betyr bare at fremgangen er tregere enn hva jeg egentlig hadde forventet. Jeg kommer til å prøve å få folk til å hjelpe til med å teste KALMAR ganske snart, og etter en kort test-periode (og fiksing av alle problemene denne testingen utvilsomt vil avdekke), vil det gjøres klart for nedlasting.
Roy W. Andersen
torsdag 23. november 2006
På grunn av at min kjipe (eks-)internettleverandør tok knekken på forbindelsen min før avtalen utløp, og nekter å slå den på igjen, blir KALMAR noe forsinket. Jeg unnlot å love å slippe den i november, men det var det som var målet mitt. Det er uansett nå blitt åpenbart at dette ikke kommer til å skje.
Jeg tar nå sikte på å slippe KALMAR i løpet av begynnelsen eller mot midten av desember istedenfor.
Roy W. Andersen
tirsdag 7. november 2006
Kunngjøring: KALMAR - det kommende tillegget til AKKAR for spiller-tilgang. Les den fullstendige kunngjøringen her.
Roy W. Andersen
lrdag 28. oktober 2006
Takk til generøse donasjoner til prosjektet den siste uka har vi nå registrert eget domene, samt flyttet til en ny webhost. En av de tingene dette medfører er at man bl.a. kan få e-post fra forumet når noen svarer på innlegg, og slike ting (dette var sperret på SourceForge sin webserver fordi noen hadde mistbrukt det til spamming). Også er det jo selvfølgelig ganske snasent med eget domene da wink.gif
Roy W. Andersen
torsdag 26. oktober 2006
AKKAR 2.4.5 er sluppet. Denne fikser noen mindre bugs - last den ned her.
Roy W. Andersen
torsdag 12. oktober 2006
AKKAR 2.4.4 er sluppet. Denne fikser endel småbugs som klarte å snike seg inn i 2.4.3. Last den ned her.
Roy W. Andersen
lrdag 7. oktober 2006
AKKAR 2.4.3 er sluppet. Flere mindre bugs både med funksjonaliteten er fikset, og også endel av kosmetisk art. Som vanlig er en oppgradering anbefalt. Last den ned her.
Roy W. Andersen
fredag 28. juli 2006
AKKAR 2.4.2 er sluppet. Denne fikser endel bugs, noen av dem relativt store. Som alltid er oppgradering absolutt anbefalt. Last den ned her.
Roy W. Andersen
tirsdag 6. juni 2006
AKKAR 2.4.1 er sluppet. Denne fikser en bug med installasjonen som fikk den til å feile ved engelske installasjoner, samt endel bugs relatert til Windows-installasjoner på IIS. Last den ned her.
Roy W. Andersen
tirsdag 30. mai 2006
AKKAR 2.4.0 er sluppet! Dette er det som tidligere ble kalt 2.2.6, men endringene er såpass omfattende at det ble versjon 2.4.0 istedenfor. Den kan - som vanlig - lastes ned herfra.
Roy W. Andersen
lrdag 22. april 2006
Selv om det er lenge mellom nyhetene betyr ikke det at ingenting skjer smile.gif Versjon 2.2.6 er nå rett rundt hjørnet, og deretter begynner utviklingen for fullt mot versjon 3.0. Mer om dette kan leses her.
Roy W. Andersen
fredag 16. september 2005
Av en eller annen merkelig grunn har ikke download-linken på websida fungert på ei stund. SourceForge set ut til å ha gjort noen endringer som jeg har gått glipp av, men nå skal det altså fungere igjen.
Roy W. Andersen
fredag 24. juni 2005
AKKAR 2.2.5 er sluppet - last ned her. Flere bugs fikset, noen små og noen litt større smile.gif
Roy W. Andersen
fredag 27. mai 2005
AKKAR 2.2.4 er sluppet - last ned her. Denne versjonen fikser noen småbugs - se versions.txt for en liste over endringer.
Roy W. Andersen
onsdag 23. mars 2005
Tok litt lengre tid enn forventet, men nå er altså versjonsnummer-fiksen for nye installasjoner av AKKAR 2.2.3 klar. De kan lastes ned her. Bare last ned fila (installed_2.2.3_versionfix zip eller tar.gz), pakk den ut, plasser upgrade.php i AKKAR-directoryet og gå til AKKAR-siden. Resten skal gå av seg selv.
Roy W. Andersen
mandag 28. februar 2005
Det har dukket opp en bug i installeringen av AKKAR 2.2.3 - den installeres som versjon 2.2.2 (selv om det i realiteten er 2.2.3 som installeres). Se denne posten for mer informasjon.
Roy W. Andersen
lrdag 5. februar 2005
AKKAR 2.2.3 er klar for nedlasting. I tillegg til bugfikser har denne versjonen også et par nye funksjoner.
Roy W. Andersen
tirsdag 25. januar 2005
AKKAR 2.2.2 er klar med et par kosmetiske bugfikser. Desverre har SourceForge atter en gang greid å ødelegge filopplastings-systemet sitt, så jeg får ikke sluppet det riktig enda... forhåpentligvis vil det ikke ta lang tid før det er fikset.
Roy W. Andersen
tirsdag 25. januar 2005
AKKAR 2.2.2 er klar for nedlasting.
Roy W. Andersen
tirsdag 18. januar 2005
Serveren til SourceForge er fikset, og AKKAR 2.2.1 er klar for nedlasting her.
Roy W. Andersen
sndag 16. januar 2005
Det er oppdaget et par bugs med AKKAR 2.2.0, og versjon 2.2.1 er straks klar. Den mest kritiske buggen er at innsending av HTML-genererte påmeldings-skjema ikke virker. Siden SourceForge sin upload-server er tom for diskplass (!?) kan jeg ikke legge ut en ny release enda (jeg har ikke lov å legge ut pakker for direkte nedlasting på denne websida). Forhåpentligvis fikser de dette snart.
Roy W. Andersen
onsdag 12. januar 2005
AKKAR 2.2 er klar for nedlasting. Les endringene her, eller last ned her.

Denne versjonen inneholder store og vesentlige endringer, og siden jeg ikke har hatt på langt nær like mye hjelp til å forhåndsteste som jeg hadde til RAsLAV 2.0, så er det fare for at jeg har oversett noen bugs, men sjansene for at de er kritiske er uhyre små. Men dersom du finner noen, rapporter dem her så snart som mulig smile.gif For alle andre ting, vennligst benytt forumet. Dersom noen oversetter AKKAR ville jeg satt pris på om de sendte meg språkfila slik at jeg kan inkludere den i neste versjon. De som gjør det vil oppnå ære og berømmelse gjennom bidragsytere-siden wink.gif
Roy W. Andersen
mandag 10. januar 2005
Bare en liten oppdatering: AKKAR 2.2 er rett rundt hjørnet. Jeg har sittet mange timer den siste uka å glattet ut bugs og finpusset funksjonalitet, og det er bare litt mer testing som gjenstår før jeg sier meg fornøyd. Så følg med - det er knapt snakk om dager før det slippes smile.gif
Roy W. Andersen
tirsdag 21. desember 2004
Prosjektet er blitt flyttet til SourceForge. Dette trenger ikke å bety mye, men det vil vise seg - endel av tjeneste som tilbys av SourceForge kan gjøre endel ting enklere for utviklingen, særlig i forhold til bug-rapportering og slike ting. Vi får se. Intill videre er iallefall AKKAR 2.2 i rute, men først er det jul og greier smile.gif
Roy W. Andersen
lrdag 18. desember 2004
RAsLAV er død - lenge leve AKKAR!

Systemet har fått nytt navn. Dette har flere årsaker, og du kan få lov å velge den du liker best - ingen av dem listes opp her, så du står fritt til å finne på selv smile.gif Den siste versjonen er fortsatt 2.0.3 og heter forsatt RAsLAV, men neste versjon vil bli omdøpt til AKKAR, og slippes antakeligvis tidlig i Januar 2005. Av de mest nevneverdige endringer er nok i18n som det heter så fint, dvs "internationalization" (i-18 tegn-n - bare tell dem). Dette betyr at det vil være en lett jobb å oversette AKKAR til hvilket som helst språk så fremt man kan engelsk eller norsk (som er de eneste to språkene som vil bli lansert til å begynne med).
Roy W. Andersen
mandag 20. september 2004
RAsLAV 2.0.3 er sluppet! Dette er en ikke-kritisk bugfix-release som hovedsakelig tar seg av noen kosmetiske og potensielt småirriterende bugs.
Roy W. Andersen
sndag 6. juni 2004
RAsLAV 2.0.2 er sluppet. Dette er en sikkerhets-release som fikser et problem med utsending av mail i forbindelse med låsing av kontoer. Denne buggen er beskrevet her så de som ønsker kan bare utføre endringen som beskrevet istedenfor å laste ned ny versjon.
Roy W. Andersen
lrdag 5. juni 2004
RAsLAV 2.0.1 er sluppet. Dette er en ren bugfix-release som tar for seg noen kosmetiske bugs fra 2.0.0. For å oppgradere, pakk ut den nye versjonen over den gamle, og overskriv alle filer. N.B. Slett setup.php med en gang. Dersom du har endret på noen av filene i utgangspunktet bør du ta vare på disse først.
Roy W. Andersen
tirsdag 25. mai 2004
RAsLAV 2.0 er klart for nedlasting. Du finner det her. Spørsmål, support og annet grums kan tas opp på forumet.
Roy W. Andersen
fredag 14. mai 2004
Deadlines læk - det dukker stadig opp småbugs som bør kverkes før release. Men nå må det da begynne å bli svimlende få igjen av dem, så release _bør_ bli Nå Snart(tm).
Roy W. Andersen
lrdag 8. mai 2004
Release-dato for RAsLAV 2.0 er satt til 7. mai (dvs. førstkommende fredag). Det tas selvfølgelig forbehold om utsettelser i fall noe skulle dukke opp. I tilegg foreslås det for tiden nye navn på forumet, og alle er velkomne til å foreslå fler. Navnet velges av undertegnede og vil være avgjort innen første release.
Roy W. Andersen
fredag 7. mai 2004
Release blir desverre utsatt noen dager, men antakeligvis ikke lenge. Jeg skal gjøre hva jeg kan for å bli ferdig så release kan skje rett over helga.
Roy W. Andersen
torsdag 29. april 2004
Da er RAsLAV 2.0 snart klart for å slippes. Det er kun småtteri som gjenstår samt litt mer tid til å forsøke å finne det siste av bugs (om det er noen så gjemmer de seg veldig godt). Forhåpentligvis får jeg mulighet til å teste installasjon på Windows også før det slippes.
Roy W. Andersen
torsdag 22. april 2004
RAsLAV 2.0 har nå blutt fryst på funksjonalitet. Alle funksjonene som skal være der er enten ferdige eller snart ferdige, og nye funksjoner som blir foreslått vil måtte vente til versjon 2.1 eller senere. RAsLAV 2.0 vil forhåpentligvis bli sluppet innen en måned.
Roy W. Andersen
tirsdag 20. april 2004
Beta-testinga har gitt ny driv og har ført til at endel flere funksjoner blir implementert enn hva som opprinnelig var planen, så prosentanslaget for hvor ferdig RAsLAV er har blitt oppdatert wink.gif Ting går fortsatt fremover veldig raskt, så første ferdige versjon er allikevel ikke så langt unna.
Roy W. Andersen
torsdag 15. april 2004
Beta-testinga av RAsLAV 2.0 er i gang, og enda mindre funksjonalitet gjenstår (det dukker stadig opp småtteri av typen "dæven, det hadde vært kjekt"). Har henvendt meg til Laiv.org i håp om å få litt flere folk til å beta-teste, så da får vi se hva som skjer smile.gif
Roy W. Andersen
torsdag 8. april 2004
Det meste av funskjonalitet er på plass. Det gjenstår nå litt finpuss samt ferdigstilling av hjelp-funksjonene - åja da, RAsLAV2 vil ha hjelpetekster tilgjengelig via et enkelt klikk på alle sider smile.gif Selv mor skal kunne greie å bruke det, om hun driver med levende rollespill iallefall wink.gif
Roy W. Andersen
sndag 4. april 2004
RAsLAV2 er nesten ferdig - det mangler noen få funksjoner som mail-utsending av roller m/vedlegg, rolleforslag med generering av html-skjema, samt logging av handlinger. Det vil bli beta-testet en stund før det slippes, men innen en måned tipper jeg det er klart for nedlasting.
Roy W. Andersen
sndag 21. mars 2004
Jeg har bestemt at den nåværende versjonen av RAsLAV aldri vil slippes. Den er rett og slett for dårlig fra et administrasjons-synspunkt, og siden det jo er et administrasjonsverktøy så holder det ikke. Jeg holder på å skrive hele greia på nytt fra grunn av, noe som naturligvis kommer til å ta litt tid, men resultatet vil bli desto mer robust. En av hovedfordelene vil være egendefinerte felt i flere databaser, samt bedre samspill mellom komponenter som tidligere fungerte i hovedsak takket være endel stygge men effektive hacks.

Tviler egentlig på at noen egentlig går og venter på dette uansett, akkurat som at jeg tviler på at noen kommer til å lese dette, men man vet jo aldri...
Roy W. Andersen
mandag 8. september 2003
Det er kommet frem endel svakheter i enkelte deler av systemet, og disse må omskrives fullstendig før jeg våger meg på å slippe ut versjon 1.0 - ting tar tid, og dette er intet unntak.
Roy W. Andersen
sndag 23. mars 2003
Nå er det like før RAsLAV slippes (nåværende versjon er 0.9.6), så følg med smile.gif

Demoen er tatt ned da den var forferdelig utdatert (v0.9.2, siste utviklingsversjon er 0.9.6). Vil gjøre en oppdatert demo tilgjengelig i løpet av dagen.
Roy W. Andersen
Valid XHTML 1.0! Valid CSS! jEdit - Programmer's Text Editor!
Oppdatert sndag 07. februar 2016
Antall besøk: 508630
Design: roy login/logout