Historien om AKKARDet hele begynte i år 2000 når jeg ble med i Sleipner her i Trondheim. På den tiden var Sleipner 6 personer, og alt arbeidet ble samlet sammen i en Microsft Access database. Når endringer ble gjort måtte en oppdatert versjon av database-fila sendes til alle arrangørene. Dette var åpenbart en svært tungvint måte å dele data på, og noen - jeg husker ikke hvem - kom med idèen å lage et sentralisert system istedenfor. Den idèen ble straks grunnlaget for AKKAR, om enn bare på idè-stadiet.

I 2001 ble Sleipner oppløst, og tre av oss satte oss ned og lagde en ny arrangørgruppe som senere fikk navnet Skyggenes Dal. Etterhvert - engang i 2002 - begynte jeg å lage den sentraliserte rolledatabasen ved hjelp av PHP og MySQL. Det var aldri meningen at andre enn Skyggenes Dal skulle bruke det, og all utvikling foregikk i sanntid på det systemet vi faktisk brukte. Etterhvert fikk andre høre om systemet og spurte om de også kunne få bruke det til deres arrangørgrupper. Inntil da hadde jeg feilaktig antatt at de fleste arrangørgrupper allerede hadde et fungerende system i bruk, og ble overasket - og litt smigret - av at andre ville bruke det jeg hadde lagd. Jeg begynte å gjøre de nødvendige endringene slik at noen med litt teknisk kunnskap kunne installere og bruke det, og døpte det RAsLAV - Roy Andersen's LRP Administrasjons-Verktøy. Jeg annonserte det på forumet på den norske live-portalen, laiv.org, i mars 2003, men desverre ble det aldri noe av den versjonen - hovedsakelig fordi jeg ikke var fornøyd med kravene til installasjon og bruk, det var veldig tungvindt og komplisert å sette opp på det tidspunktet, samt at fremtidige oppgraderinger ville bli et mareritt for meg å lage.

Jeg bestemte meg etterhvert for å begynne med blanke ark. Den 20. mars 2004 satte jeg meg ned og begynte å lage det nye systemet, og jeg hadde høy fokus på konfigurerbarhet og enkel installasjon og bruk. Jeg brukte vel omtrent 1% av koden fra RAsLAV 1.0, så den neste versjonen ville bli så og si en fullstendig omskriving. Jeg fikk hjelp og endel spark i baken av en av romkameratene mine, Helge Lund Kolstad, og i løpet av noen få uker begyne en ny fungerende versjon å se dagens lys. Jeg annonserte det som RAsLAV2 på laiv.org, og ba om hjelp til beta-testing. Responsen var vel ikke helt hva jeg hadde håpet, men takket være noen svært dedikerte folk som meldte seg på gikk testingen fabelaktig bra, og ganske snart var det aller meste av bugs og grensesnittjusteringer glattet ut. Jeg ville også omdøpe prosjektet før 2.0 ble ferdig, men ting skjedde - bl.a. ble jeg fullstendig utbrent på koding, så den 23. mai 2004 ble RAsLAV 2.0 sluppet.

I de følgende ukene ble flere bugs funnet og fikset, men ingen ny funksjonalitet ble lagt til. Etterhvert ble også enkelte personer utenfor Norge interessert i prosjektet, og spurte om muligheter for oversatte versjoner. Jeg hadde aldri trodd det ville bli nødvendig, så i og med at det betød omskriving av en hel masse kode satte jeg det på lista over "ting som skal lages når jeg føler for å kode store omfattende endringer". Like før jul 2004 følte jeg meg klar til å begynne å kode mer på prosjektet igjen, og oversetting ble da hovedfokuset. Jeg annonserte at versjon 2.2 ville bli sluppet tidlig i Januar 2005 og at den ville inkludere engelsk og norsk samt enkel oversetting til evt. andre språk. Oversettingen var den eneste store endringen jeg hadde planlagt for den versjonen, men som vanlig skjer det ting, og etterhvert som jeg kodet på oversettingen begynte jeg å legge til flere mindre funksjoner, og da kunne jeg like godt legge til litt større funksjoner også. Jeg fikk også omsider omdøpt prosjektet til AKKAR, som er en omvendt forkortelse (dvs forkortelsen er funnet på først, også finner man ut hva det står for etterpå). Navnet Akkar kommer av at kollektivet jeg bor i kalles Akkarheimen, noe som igjen kommer av at flere i min omgangskrets av og til referer til folk som "gamle akkar" (istedenfor "gamle ørn"). Nå står det altså også for Avansert Kontroll- og Koordineringsverktøy for Arrangører av Rollespill, og er det nye offisielle navnet på det som engang het RAsLAV.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! jEdit - Programmer's Text Editor!
Oppdatert Thursday 09. July 2020
Antall besøk: 142306
Authentic vintage design by roy